[mkd_blockquote text=”پارچه گیپور یکی از پرطرفدار‌ترین پارچه‌ها برای دوخت‌های مختلف می‌باشد که در صنعت مد و لباس مورد استفاده قرار می‌گیرد.” title_tag=”h5″]

بخش اول – پارچه گیپور چیست؟ + معرفی پارچه

پارچه گیپور یکی از پرطرفدار‌ترین پارچه‌ها برای دوخت‌های مختلف می‌باشد که در صنعت مد و لباس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

گستردگی استفاده از پارچه‌های گیپور بسیار بالا بوده و تقریباً در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. گیپور یک کلمه فرانسوی بوده و اولین پارچه‌های گیپور نیز در کشور فرانسه تولید شده است و ریشه در این کشور دارد.

اما برخی از پارچه‌های گیپوری هستند که با طرح‌های خاص در کشور انگلستان تولید می‌شوند.

پارچه‌های گیپور با قیمت‌های مختلفی عرضه می‌شود. به طوری که از پایین‌ترین رده‌های قیمتی شروع شده و تا قیمت‌های رده بالا و گران‌ قیمت نیز عرضه می‌شوند. پارچه‌های گیپور شباهت زیادی با پارچه‌های دانتل دارند.

شاید یکی از مهم‌ترین راه‌های شناخت پارچه‌های گیپور، وجود حفره و جای خالی‌ زیاد در دوخت و بافت پارچه باشد. به طوری که با یکبار مشاهده آن، می‌توان به جنس پارچه پی برد.

اما جنس پارچه گیپور از چیست؟

پارچه‌های گیپور از الیاف‌های ابریشم مصنوعی و پنبه و نخ تولید می‌شوند و بیشتر آن‌ها نیاز به آستر دارند.

پارچه گیپور

 

بخش دوم – پارچه گیپور برای چه دوختی مناسب است؟ + موارد استفاده از پارچه

خوشبختانه به دلیل داشتن طرح‌های مختلف در پارچه‌های گیپور، محدودیت سنی در استفاده از این نوع پارچه وجود ندارد. به صورتی که از سنین کوچک تا افراد مسن، می‌توانند از این نوع پارچه برای دوخت لباس استفاده کنند.

استفاده از پارچه‌های گیپور بیشتر برای لباس‌های مجلسی و رسمی متداول می‌باشد. اما بعضاً مشاهده می‌شود که برای خرجکاری، زیباسازی پرده‌ها و… نیز از آن استفاده می‌گردد.

با این حال ابتدا نوع طرح گیپور و سپس سلیقه افراد، تعیین کننده استفاده از آن می‌باشد.

گیپور

 

بخش سوم – مزیت‌ها و ویژگی‌های پارچه گیپور + انواع پارچه گیپور:

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های پارچه گیپور، خنک نگه‌داشتن بدن و خارج کردن دم و رطوبت بدن می‌باشد و این امر به خاطر داشتن فواصل زیاد بین طرح‌ها می‌باشد.

از طرفی دیگر، می‌توان با خرید پارچه‌های گیپور با قیمت مناسب، از آن‌ها برای دوخت لباس عروس و مجلسی نیز استفاده کرد. به طوری که قیمت تمام شده آن، پایین‌تر از لباس‌های آماده بازار باشد.

پارچه‌های گیپور در انواع مختلفی همچون گیپور مروارید دوزی شده و پرس شده، گیپور نگین‌دار، گیپور ساده، گیپور مجلسی و… عرضه می‌شود.

از دیگر مشخصات و ویژگی‌های مثبت پارچه گیپور، دوام نسبتاً بالای آن می‌باشد. به طوری که چندین بار می‌توانید بدون هیچ مشکلی از آن استفاده کنید.

پارچه گیپور

 

بخش چهارم – نحوه مراقبت و نگهداری، شستشو و اتو کردن پارچه گیپور:

شستشوی پارچه‌های گیپور امری ساده بوده و ترفند و مشکل خاصی وجود ندارد. کافیست فقط دمای آب را بیش‌ از حد نکنید و به سادگی با ماشین لباسشویی شستشو دهید.

پارچه‌های گیپور نیاز به اتو ندارند.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

امروزه با تولید انواع  پارچه ها از رنگ ها ،طرح ها، و جنس های مختلف، انتخاب افراد نیز سخت شده است، این مقاله در مورد یکی از پارچه های زیبا به اسم گیپور می باشد.

پارچه های گیپور توری هستند، با طرح های گل و به صورت سه بعدی نیز بافت میگردند و جزو پارچه هایی هستند که برای  لباس های عروس، میهمانی ها، مراسمها، و… مناسب می باشد.

پارچه های گیپور همیشه طرح و رنگ های به روزی دارند به همین خاطر از مد نمی افتند.

این پارچه در تمام فصل ها مورد استقبال قرار می گیرد، به همین دلیل در حال حاضر یکی از پارچه های پرفروش به حساب می آید.

تعریف و تاریخچه مختصر پارچه گیپور:

گیپور اسم فرانسوی می باشد و در فرانسه نیز تولید شده است، سپس در کشورهایی مثل انگستان توسعه یافته شد،  و در حال حاضر در سراسر کشور پخش گردیده است.

پارچه گیپور نوعی ظریف از تور است که با میله و تخته به هم متصل شده و در نتیجه طرح های زیبا ایجاد می کند، این پارچه، زنانه است، که برای هر دو لباس شب و روز، مناسب می باشد و اغلب از پنبه، ابریشم یا ریون ساخته می شود.

همانطور که گفته شد این پارچه به روز می باشد و به همین دلیل از مد نمی افتد، بنابراین نیازی به اکسسوری اضافه نیست، اما هر فردی نسبت به سلیقه اش می تواند در کنار این پیراهن ها” کفش های پاشنه بلند، کیف ، و چکمه ی مناسب را ست نمایند تا به شکل و ظاهرشان جلوه های ویژه داده بشود.

این پارچه ها در صنعت فشن شوها نیز مورد استقبال زیادی قرار گرفته شده است،

پارچه گیپور

 

پارچه گیپور و نحوی پوشش افراد:

افرادی که احساس می کنند اندام درشتی دارند، طرح گیپور بلند با رنگ تیره توصیه می شود، به افرادی که قدکوتاهی دارند، گیپور بلند با هر رنگی توصیه می شود، همچنین این افراد، در کنار این لباس ها ،با پوشیدن کفش پاشنه بلند، می توانند زیباییشان را دو چندان بکنند، در مورد افراد باریک اندام یا معمولی نیز طرح گیپور کوتاه یا بلند با هر رنگی توصیه می شود، برای دختران زیر 20 سال گیپورهایی با طرح کوتاه و  رنگ های شاد توصیه می شود. در حالت کلی می توان گفت که این پارچه ها به دلیل طرح ها و رنگ های مختلفی که دارند محدودیتی در نحوه ی پوشش بین افراد ایجاد نمی کند و هر شخصی نسبت به سلیقه ی خود می تواند از این طرح ها و پارچه ها استفاده نمایند.

تفاوت و شباهت پارچه گیپور با دانتل:

فرق گیپور و دانتل در این است که زمینه ی بین تورها در دانتل ساده می باشد اما در گیپور زمینه به صورت طرح و بافت های زیبا با فاصله ی زیاد می باشد،  دانتل بیشتر از ابریشم تشکیل شده است و به همین خاطر گران تر از گیپور می باشد، با این حال گیپور هم از نظر ضخامت بهتر از دانتل است.

انواع پارچه گیپور:

  •  گیپور کلاسیک: پارچه ای باز و بدون مواد افزودنی
  • گیپور چرمی:  پارچه ای متراکم و بادوام
  • گیپور کششی: پارچه ی کششی با افزودن الیاف مصنوعی
  • گیپور فلزی:  پارچه ای متراکم با درخشش فلزی
  • گیپور گرید: پارچه ای نازک با  درصد کمی از گلدوزی
  • گیپور لورکس: پارچه ای زیبا با زرق و برق
  • گیپور بافتنی:  کششی و کشسان

مزایای پارچه گیپور:

  •  زیبا
  •  حفظ شکل
  •  شفاف
  •  سبک وزن
  •  مراقبت آسان
  •  پیچیده در رنگ آمیزی
  • دارای ضخامت بالا
  • طرح های مختلف
  • به روز بودن
  • استفاده بهینه در تمام فصول

 

پارچه‌ دانتل

 

معایب پارچه گیپور:

در طولانی مدت ممکن است دچار پارگی و سفت گردد

کاربرد پارچه گیپور:

لباس های جشن ، بلوزهای اداری ، لباس زیر زنانه، لباس های کوکتل ، لباس شب و عروس ، بلوز و دامن ، دستکش ، روسری و شال ، پرده ، مچ بند ، یقه ، یقه دار ، تزیین بالش و…  از کاربردهای گیپور می باشد که می تواند با این اجناس ترکیب بشود و مورد استفاده قرار بگیرد

تولید و خواص پارچه گیپور:

توری (Guipure) هم با روش های سنتی و هم مدرن تولید می شود:

بیرون کشیدن: الگویی بر روی پارچه اعمال می شود و الیاف اضافی را  از آن خارج می کنند، برای از بین بردن قابلیت شکنندگی و به طور کلی ماندگاری بیشتر پارچه ، نخ های اضافی را برای بافت اعمال می کنند، سپس قلاب دوزی روی پارچه انجام می شود ،

و در آخر با دستگاه های نخ ریسی  الگویی تنظیم می کنند و با کمک این روش، پارچه های طبیعی (توری سفت و متراکم با الگوی برجسته) و مصنوعی (ارائه پارچه ای ظریف)  تولید می گردد.

جنس پارچه گیپور:

  • ابریشم
  • پنبه
  • کتان

ویسکوز:  فیبر مصنوعی از خمیر چوب

لورکس: یک الیاف مصنوعی است که  برای درخشش مورد استفاده قرار میگیرد

لیکرا: یک الیاف کشش مصنوعی

تن خوری پارچه گیپور:

با توجه به کاربردهای گیپور،  تن خوری این پارچه برای هر شخصی و با هر اندامی ، مناسب خواهد بود.

گیپور در طرح های بلند، کوتاه، و با رنگ های مختلف تولید می گردد و به خاطر تزئینی بودنشان نماد زیبایی نامیده می شوند،  از این پارچه ها بیشتر در مجالس و مهمانی ها استفاده می کنند، دلیل این موضوع، تن خوری زیبای این پارچه ها است که افراد را شیک پوش و شادتر نشان می دهد.

پارچه‌ دانتل

 

طرز شستن پارچه های گیپور:

از شوینده های ملایم استفاده بشود، از کف زیاد پرهیز کنید، هنگام شستن لباس را پشت رو کنید و از چنگ زدن پرهیز کنید تا به بافت آن آسیب نرسید، بهتر است به جای اتو از بخار استفاده کنید

فصل مناسب برای این پارچه ها:

همانطور که گفته شد این پارچه ها محدود به فصلی نمی باشند، اما بیشترین استقبال در فصل های بهار و تابستان می باشد

[vc_text_separator title=”سایر اخبار” color=”custom” border_width=”2″ css_animation=”fadeInDown” accent_color=”#c18f59″]
[bdp_post_carousel]