[mkd_blockquote text=”پارچه دومین صنعت آلوده کننده جهان به شمار می آید. میانگین طول عمر یک پارچه تقریباً ۳ سال است، بنابراین پارچه ها ضایعات بسیاری تولید می کنند. ۵ درصد از مکان های دفن زباله در جهان توسط ضایعات و زباله پارچه اشغال شده اند. هنگام تولید یا مصرف پارچه، اجتناب از ایجاد ضایعات امکان پذیر نیست. بنابراین ارائه تحلیلی مناسب در مورد طرز خرید مشتریان و چرخه عمر یک محصول ضروری است.”]
۱- ضایعات نخ ریسی
تولید الیاف توسط صنعت نخ ریسی یا ریسندگی با ایجاد مواد گوناگون دیگری مثل دانه ها، شاخه ها، حشرات مرده و گرد و غبار نیز همراه است. در هر مرحله از نخ ریسی، زباله های متنوعی مانند زباله دستگاه حلاجی، ضایعات کاردینگ، ضایعات تخلیه، ضایعات خرده سیم، ضایعات ماشین کشش (چند لاکنی)، زباله ماشین تمام تاب نخ و زباله های نرم و سخت وجود دارد.
۲- ضایعات بافندگی
الیافی که پس از چله کشی در دوک باقی می مانند، ضایعات بافندگی نامیده می شوند. در بخش چله پیچی، همیشه نخ های کمی در دوک باقی می ماند. ضایعات آهارزنی نوع دیگری از ضایعات در بخش بافندگی است. هنگامیکه از مجموعه جدیدی از نخ بافندگی در بخش قرقره استفاده می شود، لازم است برخی از بخش های نخ حذف شود تا از قرارگیری نخ های مناسب در قرقره اطمینان حاصل گردد. پس از ضایعات آهارزنی مشکل ضایعات چله کشی به وجود می آید. چله کشی برای اطمینان از اینکه همه تارهای دو قرقره برای اتصال به یکدیگر آماده هستند، انجام می شود. زباله ته مانده قرقره نوع دیگری از ضایعات بافندگی است. هنگامیکه یک قرقره بافندگی تمام شود، مقدار کمی از نخ ها بدون استفاده باقی می مانند که تمام کردن آن امکان پذیر نیست. ضایعات حاشیه پارچه کمکی نیز ضایعات رایج بافندگی به شمار می آید. حاشیه کمکی پارچه یک حاشیه مصنوعی است که برای نگه داشتن نخ پود در طول دفتین زدن ماشین بافندگی مورد استفاده قرار می گیرد.
۳- ضایعات کشبافی
هنر کشبافی به طور دستی و یا ماشینی انجام می شود. کشبافی فرآیندی پیچیده است و هرگونه اشتباهی در تکنیک ساخت حلقه منجر به ایجاد ضایعات می گردد. بازارپرداز در هنگام دریافت سفارش یک نمونه ایجاد می کند که برای بررسی کارآیی آن به امتحان کردنش می پردازد. این مسئله به نوبه خود موجب ایجاد ضایعات نمونه می شود. انواع گوناگون نقص های کشبافی مثل رنگ پس دادن، نخ های ضخیم و نازک، چاک ها، سوراخ و ناهمواری نخ ها سبب افزایش ضایعات صنعت می شوند.
۴- ضایعات رنگ رزی
دسته هایی از پارچه ها با رنگ های گوناگون، چین و چروک در نقاطی از پارچه رنگ شده، و تفاوت در رنگ لبه ها معمولاً در صنعت رنگ رزی به عنوان ضایعات در نظر گرفته می شوند.
۵- ضایعات لباس
فرآیندهای گوناگون مانند برش، دسته بندی کلاف، خیاطی، تکمیل عملیات، چاپ بر روی پارچه و گلدوزی موجب تولید ضایعات می گردند. بخش برش بیشترین ضایعات را ایجاد می کند.
۶- ضایعات جامد
اکثر این نوع از ضایعات در طی عملیاتی مانند حمل و نقل، باز کردن عدل ها، فرآیند ارائۀ خدمات و یا در خانه به وجود می آیند. ضایعات این دسته شامل موارد زیر است:
ماسوره خالی، پالت، دوک، کانتینرها، غلتک
ریسمان پلاستیکی، مقوای بسته بندی،
ضایعات کوک، زباله کاغذ،
کیسه و کارتن های حمل و نقل.

منبع: nasaji.com

[vc_text_separator title=”سایر اخبار” color=”custom” border_width=”2″ css_animation=”fadeInDown” accent_color=”#c18f59″]
[bdp_post_carousel]